Šetališta očistili od tezgi i kioska

Opština Budva, njen Sekretarijat za urbanizam pripremio je nacrt Plana privremenih objekata, kojim je na području metropole turizma predviđeno da u narednih pet godina bude 250 manje privremenih lokalcija nego ranijih godina. U odnosu na prethodni plan u Budvi izbrisano je 187 lokacija, od kojih 95 lokacija na šetalištu, dok je izbrisana i baza od 50 lokacija na Sajmu, dok više neće biti ni 42 lokacije u drugoj zoni.

U Bečićima je manje 39 lokacija, osam u Petrovcu, četiri na Jazu, pet na Svetom Stefanu, dok u odnosu na ranije godine neće biti pet autoperionica i tri parkinga.


Imajući u vidu da je oavakav predlog izazvao buru negodovanja među dosadašnjim zakupcima, koji su podnijeli na desetine pritužbi, očekuje se da će vidi kakav će biti Plan koji se odnosi na zonu morskog dobra, kojima gazduje Javno preduzeće, da li će i oni ukloniti brojne lokalcije na koje su turistički poslenici imali pritužbe.

 

VEZANO: Opština izbrisala sve privremene objekte sa Jadranskog sajma

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja