Porto Montenegro organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Porto Montenegro organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u srijedu 14. novembra od 9 do 14h u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske).

Ova akcija realizuje se u saradnji sa Odsjekom za transfuziju krvi Opšte bolnice Kotor, pod sloganom Dan brige o zdravlju, s ciljem da se ova zdravstvena ustanova u kontinuitetu snadbijeva krvnim derivatima, i da se podigne pažnja javnosti o potrebama koje mogu spasiti nečiji život.

U sklopu ove akcije svi građani Tivta imaju mogućnost da provjere nivo šećera u krvi, stanje organizma, i dobiju besplatne konsultacije od doktora i sportskog trenera. Akciji će se pridružiti i tivatski sportisti, zaposleni na projektu Porto Montenegro i tivatski dobrovoljci.

Kada bi svaki zdravi građanin jednom godišnje dao krv, iste ne bi nedostajalo, a za to je potrebno nešto manje od sat našeg vremena godišnje. Krv mora čekati pacijenta, a ne pacijent krv, poručuju iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja