Očistili Bazar, ostavili 50 porodica bez hleba

Nevladino udruženje „Bazar“ koje okuplja 50 privrednika zatražIlo je od odbornika budvanskog parlamenta da urgiraju na gradsku upravu i u Plan privremenih objekata vrate svih 50 lokacija na Jadranskom sjamu, koje nacrtom novog planskom dokumenta nisu u narednih pet godina više predviđene.

Opštinari su jasno na javnoj raspravi naglasili da je nacrtom „izbrisano „čak 250 privremenih objekata, od kojih čak 187 na budvanskom šetalištu, koje je svih prethodnih godina ličio na vašarište.


Predsjednik NVO Božidar Banović kazao je da je to udruženje osnovano sa ciljem da se očuva sajamska manifestacija „Bazar robe široke potrošnje“, koja postoji 44 godine, a koju novim Planom se ukida, te ostavlja više od 40 porodiva bez zarade.


„ Kada Opština „očisti“ umjesto da uredi i unaprijedi ponudu našeg grada to će biti snažan i završni udar na više od 40 preduzeća i preduzetnike koji obavljaju djelatnost u okviru „Bazara robe široke potrošnje“. Oni ostaju bez osnovnih uslova za svoju djelatnost. Gašanejm ponude koja komunicira sa turistima dominantno iz privatnog smještaja , značajno će smanjiti i inters turista za taj vid smještaja.To može biti interes male grupe velikih i pohlepnih, ili nije interes , već značajna šteta za brojne građane, vlasnike privatnog smještaja“, naveo je Banović.


Prema njegovim riječima vjerovatno u narednom koraku aktuelna vlast planira da „očisti“ i kapacitete privatnog smještaja, ili da ih obesmisli.
„Iz Opštine često čujemo termim „očistili privremene objekte“. Kada se radi o vojnoj terminologiji ona označava postupak uništavanja ostatka neprijateljske žive sile na osvojenom prostoru , a u komunalnom smislu uklanjenj prljavštine. Privrednici koji godinama izmiruju obaveze i posluju saglasns pozitivnim pozitivnim propisima neće prihvatiti ovaj nivo komunikacije koji nameće aktuelna gradska vlast . nakon „čišćenja privremenih objekata“ , grad će biti bez ponude koja je imala tražnju i spreman da odabrani, koje je izabrala aktuelna vlast ostvare monopol i ekstra profit“, poručio je Banović.


On je kazao da privrenici zahtijevaju da se u nacrt uvrste svi privremeni objekti koji su postojali na bazaru robe široke potrošnje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja