Prekida se tradicija duga tri decenije

Opstanak jednog od najuspješnijih crnogorskih Društava dobrovoljnih davala krvi, budvanskjog DDDK“ Radivoje Pima“ dovedeno je u pitanje, nakon što Opština nije dala novaca za organizovanje tradicionalne akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se punih tri decenije organizuje povodom 22. novembra dana opštine.

Predsjednik Organizacionog odbora za Dan opštine, potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović pismeno je odgvorio budvanskom Društvu dobrovojnih davalaca da zbog ograničenosti budžeta Opština nema novca da finansira akciju.


Nako što je stigao negativan odgovor juče je zasijedao Upravni odboro društva koji je saopštio da akcija dobrovoljnih davalaštva krvi koja se pune 32 godine organizuje u okviru obilježavanja Dana opštine, ove godine neće biti organizovana.


„ S obzirom na negativan odgovor Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine, , da da nijesu u mogućnosti da izdvoje sredstva, nakon 32 godine akcija dobrovoljnog davalaštva krvi neće biti organizovana“, saopštili su predsjednik Upranog odbora DDK „ Radivoje Pima“ Branko Lopičić i predsjednik Društva Nenad Jovović.
Zbog neopredjeljivanja sredstava iz budžeta Opštine za ovu godinu, a koja su minulih godina iznosila po 5.000 eura, Lošičić i Jovović smatraju da da takvim odnosom prema Društvu „nije prepoznat značaj i neophodnost njegovog postojanja i djelovanja“.


„Pored organozivanja akcija, svakodnevno smo se odazivali apelima sugrađana i obezbjeđivali značajne jedinice krvi.Od svog postanka Društvo je funkcionisalo u okviru opštinske organizacije Crveni krst Budva , ali najnovijom inicijativom, sadašnjeg rukovodstva budvanskog Crvenog krsta zahtijeva se izdvoajanje našeg Društva i transormacija u NVO. Zbog svega navedenog , dovedeno je u pitanje opstanak i pored činejnice da je do skora bilo jedno od najmasovnijih i najaktivnijih društava u Crnoj Gori i šire.Dobitnici smo brojnih nagrada- Novembarske nagrade grada Budve, Plateke Ministarstva zdravlja sa najaktivnije DDDK, Zlatna plaketa CK CG i Zavoda za transfuziji krvi CG, Zlatne plakete CK Srbije i grada Trebinja ...“ naveli su rukovodioci budvanskog Društva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja