„Znakovi vremena“ autora Ranka Pavićevića

Večeras u 19 časova u Modernoj galeriji (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu, biće predstavljena knjiga „Znakovi vremena“, autora Ranka Pavićevića, crnogorskog novinara i publiciste. Na predstavljanju će govoriti novinar i publicista Savo Gregović, mr Lucija Đurašković, istoričarka umjetnosti i autor dok će moderator večeri biti dramaturg Miloš Boreta.

Knjiga sadrži 75 intervjua, koje je Pavićević vodiotokom duge i plodne novinarske karijere, sa najpoznatijim stvaraocima iz svijeta književnosti, pozorišta, likovne umjetnosti i muzike iz zemlje, regiona i svijeta, a zbog odličnog prijema kod čitalaca i stručne kritike, nakon godinu dana, doživjela je i drugo izdanje. Pored ostalih, u knjizi se nalaze razgovori sa: Desankom Maksimović, Borislavom Pekićem, Danilom Kišom, Miroslavom Antićem, Miloradom Pavićem, Matijom Bećkovićem, Vidom Ognjenović, Rankom Jovovićem, Čedom Vukovićem, Momom Kaporom, Marijom Vargasom Ljosom, Emirom Kusturicom, Radetom Šerbedžijom, Živkom Nikolićem, Dadom Djurićem, Ljubom Popovićem, Oljom Ivanjicki, Filom Filipovićem, Marinom Abramović, Jadrankom Jovanović i mnogim drugim poznatim stvaraocima.


Knjiga razgovora „Znakovi vremena” pojavila se u izdanju izdavačkih kuća „Nova knjiga” iz Podgorice, „Kosmos izdavaštvo” iz Beograda i JU „Grad teatar” iz Budve na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, a do sada je predstavljena čitaocima u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Herceg Novom.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja