Program proslave Dana opštine Budva u Narodnoj biblioteci

JU Narodna biblioteka Budve će programe kojimaove godine obilježava Dan opštine Budva započeti u subotu, 17. novembra u 19h promocijom 11. broja časopisa Krug mladih i s tim u vezi okruglim stolom pod nazivom “Zelena gradska površina, šta to bješe?” na kojem će biti riječi o nedostatku zelenih površina u Budvi, nedostatku dječjih igrališta, parkova i prostora zadruženje i rekreaciju. Promocija i okrugli sto biće održani u Narodnoj biblioteci a program se realizuje u saradnji sa NVO “Sedma sila mladih”.


Učesnici okruglog stola “Zelena gradska površina, šta to bješe?” biće arhitektice Ivana Babić i Višnja Marković, i direktorica PPU Vini Pu Marina Jovanović. Svoje mišljenje iznijeće mladi Budve i članovi redakcije „Krug mladih“. Moderatorka ćebiti Zorica Radenović, urednica časopisa i portala „Krug mladih“.


Časopis „Krug mladih“ izdaje NVO „Sedma sila mladih“ koja u saradnji sa Narodnom bibliotekomBudve organizuje radionice novinarskog i kreativnog pisanja. Jedanaesti broj časopisa podržan je od strane Ministarstva sporta Crne Gore, Opštine Budva, Turističke organizacijeBudve i drugih javnih preduzeća i firmi.


Narodna biblioteka Budve će program proslave Dana opštine nastaviti u ponedjeljak, 19. oktobra u 19h u holu Akademije znanja promocijom novog romana Tamare Kovačević “Nešto naše”.

U utorak, 20. novembra sa početkom u 20h takođe u holu biće promovisana nova knjiga iz edicije Narodne biblioteke Budve – zbirka poezije Katarine Sarić “SvejAdno mi je i ostale dijagnoze socijale”.

Izložba “Dan opštine u Primorskim novinama od 1972 – 2003. godine” biće otvorena u holu Akademije znanja u srijedu, 21. novembra u 18h. Izložbu će otvoriti Vaso Stanišić, bivši glavni i odgovorni urednik “Primorskih novina”.


Promocija monografije “Jovo Ivanović”, suizdavački projekat Muzeja i galerija Budve i Narodne biblioteke Budve, biće održana u Modernoj galeriji u petak, 23. novembra sapočetkom u 18h. Istog dana, 23.novembra u 20h u holu Akademije znanja, biće promovisana knjiga čiji je izdavač Narodna biblioteka Budve – “Saglasja”, političko –filozofski ogledi dr Predraga Zenovića.  


Ovogodišnji program obilježavanja Dana opštineBudva biće završen u subotu 24. novembraknjiževnom večeri “Ljubiša i krug književnikaBudve” čiji je početak planiran u 20h.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti