Turistička organizacija opštine Budva u Banja Luci

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja turističku ponudu budvanske rivijere na 22. sajamu turizma i ugostiteljstva pod nazivom “Jesenji sajam” koji se održava od 15-18. Novembra u Banja Luci.


Pored Turističke organizacije Budve kao nosioca sajma,svoju turističku ponudu prezentuju lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta i Herceg Novog.
Interesovanje banjalučana za turističku ponudu je tradicionalno veliko, a znatan broj medijskih kuća je zainteresovano za turističku ponudu koju predstavljamo.
Pomoćnik direktora turističke organizacije Budva,Vukoslav Rucović, sastao se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vlade Republike Srpske, dr. Stevom Mirjanićem, i tom prilikom razgovarali su o budućoj saradnji na polju turizma.

Broj gostiju sa tržišta BIH svake godine bilježi rast duž budvanske rivijere, što potvrđuju i statistički podaci. U ovoj godini, za period januar-novembar je na budvanskoj rivijeri boravilo 37.566 gostiju iz BIH koji su ostvarili 277.108 noćenja, dok je u 2018. godini taj broj uvećan na 44.435 gostiju, odnosno 316.076 noćenja, što predstavlja uvećanje od 18%.

U neposrednoj komunikaciji sa posjetiocima štanda predstavnici lokalnih turističkih organizacija imali su priliku da promovišu kako turističku ponudu za narednu sezonu tako i novogodišnje programe, te je Turistička organizacija Budve iskoristila priliku i pozvala potencijalne goste iz BIH da dođu na jubilarni doček 2019. godine u Budvi, pod sloganom “Vidimo se u Budvi! Dvadeseti put!” kada će uz bogat i raznovrstan program obilježiti 20 godina u nizu organizovanih dočeka na trgu ispred Starog grada u Budvi.
Na sajmu je prisutno oko 150 izlagača na 60 štandova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti