Ponuda Crne Gore u Šangaju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, turističkom privredom i strateškim partnerima, predstavlja turističku ponudu Crne Gore na međunarodnoj berzi turizma CITM 2018, koja se održava u Šangaju, od 16. do 18. novembra.

Kao i do sada, ponuda se na ovom sajmu predstavlja, pod brendom “Wild Soul of Europe”, u saradnji turističkih organizacija Crne Gore i Srbije, što se pokazalo dobrim modelom, imajući u vidu specifičnost ovog, za naš region udaljenog tržišta i navike kineskih turista da prilikom svog putovanja posjete što veći broj zemalja koje su geografski bliske.

Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast kada su u pitanju dolasci, ali i noćenja sa tržišta Kine. Tokom 2017. godine Crnu Goru je posjetilo oko 24 hiljade kineskih turista, što je udvostručen broj posjeta u odnosu na prethodnu godinu. Ostvareno je 34 hiljada noćenja, što je takođe skoro dvostruko uvećanje u odnosu na uporedni period.

Trend rasta nastavljen je i ove godine, s obzirom na to da je prema zvaničnim statističkim podacima od početka godine do kraja septembra ove godine u hotelima zabilježen rast broja turista iz Kine od oko 65%, kao i rast broja noćenja od oko 51% u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom.

Dobrim rezultatima doprinijela je i liberalizacija viznog režima, pa sada građani NR Kine koji u Crnu Goru dolaze organizovano (preko turoperatora) mogu putovati bez viza.

Shodno rastu interesovanja turista sa ovog tržišta, predstavnici Crne Gore na sajmu su razgovarali sa brojnim turoperatorima i agentima iz Kine, među kojima je bio i jedan od vodećih na ovom tržištu “Ctrip”. Na sastancima je razgovarno o mogućnostima privlačenja većeg broja kineskih turista, liberalizacije viznog režima za individualna putovanja, povezivanja sa turoperatorima iz Crne Gore i sl.

Drugog dana sajma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvovaće i na B2B dogadjaju umrežavanja izlagača i kupaca.

CITM je jedna od najznačajnijih berzi turizma u Aziji, koja okuplja preko 2300 izlagača iz različitih zemalja svijeta. Na sajmu se očekuje posjeta preko 800 specijalizovanih međunarodnih kupaca iz oblasti turizma iz više od 100 zemalja. Pored toga, berzu svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća. Takođe, na ovogodišnjem Međunarodnom turističkom sajmu CITM prisutni su visoki predstavnici država iz čitavog svijeta, menadžeri svjetski poznatih kompaniija, poznati ekonomski analitičari kao i preduzetnici iz NR Kine.

Na zajedničkom štandu Crne Gore i Srbije ponudu predstavljaju turoperator Fly Montenegro, Turistička organizacija Budve, turističke agencije Montenegro Tourist Service i Travel Europe Vip,

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja