'Turistički objekat s bazenom ima 30 posto VIŠE rezervacija'

Sredinom juna u Hrvatskoj je njihov ministar turizma Darko Lorecin predstavio novi program Ministarstva turizma i ministarstva preduzetništva i obrta pod nazivom “100 Bazena za hrvatski turizam” za koji je u ovoj godini osigurano nešto ispod milion ipo eura. 

Projekat je pokrenut da bi se povećala konkurentnost, stvorili uslovi za produženje turističke sezone i pogurale prvatne iznajmljivače da se uključe u preduzetništvo, da se registruju u privrednom sudu, jer prema procjenama turoperatora, objekti sa dodatnim sadržajem poput bazena imaju 30 posto više rezervacija.

'Bazen ima velik utjecaj jer bez bazena gosti uopšte ne žele bukirati objekt u unutrašnjosti Istre', kazao je Dario Ivanković, vlasnik jedne vile.

Za projekat je u ovoj godini osigurano deset miliona kuna, od toga je šest osiguralo Ministarstvo turizma, a četiri Ministarstvo poduzetništva i obrta. Osigurava se do pedeset posto ukupne vrijednosti investicije, ali maksimalno 50 hiljada kuna po preduzetniku (6668€).

Takođe je omogućeno da se bez građevinske i lokacijske dozvole može izgraditi bazen do 100 metara kvadratnih na građevnoj parceli već postojeće zgrade.

 

Uslovi za subvenciju su, ako je riječ o društvu sa ograničenom odgovornošću, da je tokom 2012. imalo minimalno dvije zaposlene osobe duže od tri mjeseca, ako je riječ o preduzetniku minimalno jednog zaposlenog u 2012. ne kraće od tri mjeseca, i ako je riječ o privatnim iznajmljivačima da do predaje natječajne dokumentacije moraju biti registrovani u privrednom sudu kao preduzetnik ili DOO i imati barem jednog zaposlenog.

Izvor: dnevnik.hr

Last modified on 04/08/2016

PODIJELI

K2_AUTHOR

primorskenovine
Login to post comments

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja