Dan opštine u Primorskim novinama od 1972 – 2003. godine

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu, 21. novembra u 18h u holu Akademije znanja biće otvorena izložba “Dan opštine u Primorskim novinama od 1972 – 2003. godine”.

Ovaj program je jedan u nizu programa kojima Biblioteka obilježava ovogodišnji Dan opštine Budva.


O Primorskim novinama, njihovom značaju u gradu i tome kako se nekada obilježavao i proslavljao Dan opštine govoriće nekadašnji urednici Primorskih novina Savo Gregović i Vaso Stanišić, kao i novinar Ranko Pavićević.


Program će voditi Miloš Boreta.
Svi brojevi Primorskih novina od 1972. do 2003. godine dostupni su u elektronskoj formi na sajtu Narodne biblioteke Budve www.nbbd.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja