Print this page

Premijera predstave „Scene iz bračnog života“

Povodom Dana opštine Budva, 22. i 23. novembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u „Crvenoj komuni“ u Petrovcu sa početkom u 20 č, biće premijerno izvedena predstava „Scene iz bračnog života“ po tekstu Ingmara Bergmana, a u režiji Ane Tomović. JU „Grad teatar“ ovu predstavu radi u saradnji sa producentskom kućom „Rad, red i disciplina“ iz Beograda.

Po istoimenom scenariju najpoznatiji švedski reditelj je snimio seriju i film, a nakon toga drama je uspješno postavljana i na pozorinici. Ujedno, ovaj tekst je jedno od najomiljenijih i najgledanijih Bergmanovih djela, u kojem reditelj iskreno preispituje fenomena bračnog iskustva. U 2018. godini se obilježava i 100 godina od Bergamnovog rođenja, tako da je i projekat doprinos proslavi ovog jubileja.


Rediteljka Ana Tomović rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je Pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu u klasi prof. Egona Savina i asistenta Dušana Petrovića. Režirala je predstave: ’’Creeps’’ Luca Hibnera (BDP), ’’Patka’’ Stele Fihili (Kraljevačko pozorište), ’’Halflajf’’ Filipa Vujoševića (Atelje 212), ’’Povratak Kazanove’’ po noveli Artura Šniclera (SNP), ’’Monogamija’’ Stele Fihili (Somborsko narodno pozoriste), autorski projekat ’’Trtmrtživotilismrt’’ (BELEF 2007), ’’Norway.Today’’ Igora Bauersime (BDP i Kruševačko pozorište), ’’Brod za lutke’’ Milene Marković (SNP), ’’Slučaj Vojcek – Hinkeman’’ po G. Bihneru i E. Toleru (Bitef teatar), ’’Ronalde, razumi me’’ Filipa Vujoševića (Narodno pozorište u Beogradu), ’’Romeo i Julija’’ (Pozorište Oberhausen, Njemačka), ’’Vještice’’ Roalda Dahla (Malo pozorište ’’Duško Radović’’). Dobitnica je nagrade za najbolju režiju na Joakimfestu 2005. godine za predstavu ’’Patka’’. Predstava ’’Brod za lutke’’ pobjednik je Sterijinog pozorja 2009. godine i učestvovala je na BITEF-u iste godine.


U predstavi igraju Tamara Krcunović i Miloš Timotijević.
Tekst je prevela Olivera Milenković, kostimografiju je uradila Dragana Ognjenović, scenografiju za „Mimco Studio“ takođe Dragana Ognjenović, dok je dizajner svjetla Dušan Grubin.
Budući da je predstava organizivana u sklopu programa proslave Dana opštine Budva, ulaznice se neće naplaćivati, ali je, zbog ograničenog broja mjesta, neophodno izvršiti rezervaciju karata.

PODIJELI