EXPO LIVE Dubai - Program za finansiranje inovacija

U okviru priprema za Univerzalnu izložbu EXPO 2020, koja će biti održana u oktobru 2020.godine u Dubaiju, pokrenut je EXPO LIVE Program za finansiranje inovacija (Expo Live's Innovation Impact Grant Programme) sa ukupnim budžetom od 100 miliona američkih dolara za podršku projektima koji podstiču inovativne uticaje i stvaraju ekološku ili socijalnu vrijednost.

Program je namijenjen preduzećima, startup-ovima, malim i srednjim preduzećima, individualnim preduzetnicima, nevladinim organizacijama koji mogu da kandiduju inovacije na nivou prototipa. Glavni cilj programa je da se podrže inovacije iz cijelog svijeta koje stvaraju socijalnu ekološku vrijednost, i koje korespondiraju sa podtemama Expo-a: Mogućnost, Mobilnost i Održivost.
Projekti koji pobijede na konkursu biće podržani finansiranjem, poslovnim usmjeravanjem i promocijom. Uspješni kandidati mogu dobiti priliku da pokažu svoja rješenja milionima posjetilaca na Expo-u 2020 Dubai. Do sada je finansirano 70 projekata iz 42 države. Više informacija o ovom projektu mogu se naći na web sajtu: www.expo2020dubai.com/expo-live/.
Program Expo Live je izuzetna prilika koja može pomoći da se svijetu prikažu crnogorski talenti, kao i da se pomogne razvoj crnogorskih startup-ova, te da se poboljša rad malih i srednjih preduzeća u sektorima relevantnim za oblasti na koje se fokusira navedeni program, a koje ujedno bilježe najbrži ekonomski rast. Ovaj program smatramo izuzetnom prilikom za pospješivanje razvoja inovacija u našoj zemlji kojima uvijek dobro dođe dodatna finansijska podrška.
Expo Live program za finansiranje inovacija otvoren je za prijave do 2. decembra 2018. godine, a prijava se vrši putem linka https://www.expo2020dubai.com/expo-live/Innovation#how-to-apply.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti