Promocija knjige “Saglasja- političko-filozofski ogledi” dr Predraga Zenovića

Program obilježavanja Dana opštine Budva biće nastavljen u petak, 23. novembra sa početkom u 20h promocijom nove knjige iz edicije Narodne biblioteke Budve - “Saglasja – političko-filozofski ogledi” dr Predraga Zenovića. O knjizi će u holu Akademije znanja pored autora govoriti recenzent izdanja, redovni profesor Teorija političkih sistema i Političke kulture prof.dr Milan Podunavac i politikolog, doc. dr Vladimir Pavićević. U muzičkom dijelu programa nastupiće harfistkinja Milica Kankaraš.

U Prolegomeni djela autor Predrag Zenović ističe: “Život u savremenoj Crnoj Gori, posebno njen politički život, zahtjeva političko-filozofsko mišljenje. Nažalost, takvog promišljanja nema onoliko koliko naša politička stvarnost zavrjeđuje. Politička zajednica jednog multikulturnog, višenacionalnog, više konfesionalnog i ideološki podijeljenog društva traži od mislilaca politike (teoretičara politike, filozofa politike) nove političke projekte koji su poželjniji od postojećih, a koji su istovremeno ostvarivi. Zato i kažemo da je politička filozofija normativna, jer ukazuje na to kako stvari treba da budu, u kom pravcu ih treba mijenjati.”
Dr Predrag Zenović (1986) rođen je na Cetinju, osnovnu i srednju školu zavšio je u Budvi, a potom Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Magistrirao međunarodno javno pravo i ljudska prava u Letoniji (Riga Graduate School of Law). Doktorirao političku teoriju u Rimu (LUISS Guido Carli) i na Univerzitetu u Ženevi (Université de Genève). Autor priručnika za debatu i retoriku za srednjoškolce. Napisao veći broj stručnih radova u oblasti poltičke teorije, ljudskih prava i demokratije, i nekoliko u oblasti književne i pozorišne teorije. Autor edukativno-kreativnih radionica o medijskoj pismenosti, filmskom jeziku i evropskom filmu. Angažovan od 2016. godine kao predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja