Priznanje „Wild Beauty Award 2018.“ Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“ za implementaciju standarda u hotelijerstvu

Na svečanoj ceremoniji dodjele godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award 2018“, koju organizuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” dodijeljeno je priznanje za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore - za implementaciju standarda u hotelijerstvu! Ovo je još jedna u nizu nagrada koja potvrdjuje da je način poslovanja najveće kompanije iz oblasti turizma u Crnoj Gori, uvijek korak ispred svih.

Dodijeljenim priznanjem, koje je u ime kompanije HG Budvanska rivijera, na svečanosti u Vladinom domu na Cetinju, primila Katarina Kažanegra, izvršna direktorica, na neki način, je nagrađen trud Grupacije koja intenzivnim naporima, deceniju unazad, funkcionisanje hotela (sa ukupno 1 608 smještajnih jedinica) između ostalog temelji i na međunarodnim standardima kvaliteta.

Prvi koraci na polju standardizacije kvaliteta napravljeni su još 2010. godine kada je uvedena (do tada još uvijek rijetko zastupljena na našem tržištu) međunarodna norma za bezbijednost hrane - HACCP standard.

2012. godine Turističko naselje Slovenska plaža je kao najveća zelena oaza u Budvi dobilo prvu ekološku oznaku „Ecolabel“, što je predstavljalo početak puta ka orjentaciji Kompanije prema razvoju tzv. zelenog turizma.

Sa jasnim ciljem postizanja visokog zadovoljstva klijenata i zaposlenih, smanjenja operativnih troškova i poštovanje principa održivog turizma, u Grupaciji su u međuvremenu sertifikovana tri međunarodna ISO standarda: 9001 - menadžment kvaliteta, 14001 - upravljanje zaštitom životne sredine i 22000 - upravljanje bezbijednošću hrane, čime je Hotelska grupa Budvanska rivijera postala jedina kompanija u oblasti turizma u Crnoj Gori, koja posluje po principu integrisanog sistema upravljanja.

Najnovija, nedavno dobijena, internacionalna oznaka „Travelife Gold“ setifikovana je u svim hotelima Kompanije i predstavlja potvrdu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, sa jasnom orjentacijom ka održivom turizmu.

„Zahvalnost za WBA nagradu dugujemo i kancelariji UNDP-a u Podgorici, koja je bila pravi partner i savjetnik u prethodnih 6 mjeseci prilikom implementacije 163 kriterijuma sertifikata Travelife Gold u pet hotela HG „Budvanska rivijera“. Isto tako zahvalnost upućujemo i Nacionalnoj turističkoj organizaciji i žiriju WBA koji su prepoznali naš doprinos u kreiranju kvalitetnog turističkog proizvoda Crne Gore i promociji destinacije.“, saopšteno je ovim povodom iz kompanije.


Primjer Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ na polju standardizacije kvaliteta treba da bude reper turističkoj privredi Crne Gore, koja iz godine u godinu gradi kvalitetniju turističku ponudu, a za uzvrat bilježi sve veći broj dolazaka i to posebno iz zemalja čiji su turisti savršeno svjesni važnosti postojanja svih pomenutih međunarodnih normi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja