Print this page

Priznanje „Wild Beauty Award 2018.“ Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“ za implementaciju standarda u hotelijerstvu

Na svečanoj ceremoniji dodjele godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award 2018“, koju organizuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” dodijeljeno je priznanje za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude Crne Gore - za implementaciju standarda u hotelijerstvu! Ovo je još jedna u nizu nagrada koja potvrdjuje da je način poslovanja najveće kompanije iz oblasti turizma u Crnoj Gori, uvijek korak ispred svih.

Dodijeljenim priznanjem, koje je u ime kompanije HG Budvanska rivijera, na svečanosti u Vladinom domu na Cetinju, primila Katarina Kažanegra, izvršna direktorica, na neki način, je nagrađen trud Grupacije koja intenzivnim naporima, deceniju unazad, funkcionisanje hotela (sa ukupno 1 608 smještajnih jedinica) između ostalog temelji i na međunarodnim standardima kvaliteta.

Prvi koraci na polju standardizacije kvaliteta napravljeni su još 2010. godine kada je uvedena (do tada još uvijek rijetko zastupljena na našem tržištu) međunarodna norma za bezbijednost hrane - HACCP standard.

2012. godine Turističko naselje Slovenska plaža je kao najveća zelena oaza u Budvi dobilo prvu ekološku oznaku „Ecolabel“, što je predstavljalo početak puta ka orjentaciji Kompanije prema razvoju tzv. zelenog turizma.

Sa jasnim ciljem postizanja visokog zadovoljstva klijenata i zaposlenih, smanjenja operativnih troškova i poštovanje principa održivog turizma, u Grupaciji su u međuvremenu sertifikovana tri međunarodna ISO standarda: 9001 - menadžment kvaliteta, 14001 - upravljanje zaštitom životne sredine i 22000 - upravljanje bezbijednošću hrane, čime je Hotelska grupa Budvanska rivijera postala jedina kompanija u oblasti turizma u Crnoj Gori, koja posluje po principu integrisanog sistema upravljanja.

Najnovija, nedavno dobijena, internacionalna oznaka „Travelife Gold“ setifikovana je u svim hotelima Kompanije i predstavlja potvrdu poštovanja ekoloških i socijalnih principa, sa jasnom orjentacijom ka održivom turizmu.

„Zahvalnost za WBA nagradu dugujemo i kancelariji UNDP-a u Podgorici, koja je bila pravi partner i savjetnik u prethodnih 6 mjeseci prilikom implementacije 163 kriterijuma sertifikata Travelife Gold u pet hotela HG „Budvanska rivijera“. Isto tako zahvalnost upućujemo i Nacionalnoj turističkoj organizaciji i žiriju WBA koji su prepoznali naš doprinos u kreiranju kvalitetnog turističkog proizvoda Crne Gore i promociji destinacije.“, saopšteno je ovim povodom iz kompanije.


Primjer Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ na polju standardizacije kvaliteta treba da bude reper turističkoj privredi Crne Gore, koja iz godine u godinu gradi kvalitetniju turističku ponudu, a za uzvrat bilježi sve veći broj dolazaka i to posebno iz zemalja čiji su turisti savršeno svjesni važnosti postojanja svih pomenutih međunarodnih normi.

PODIJELI