Zakupci kioska na jadranskom sajmu počeli protest protiv odluke Opštine

Zakupci privremenih objekata na platou ispred Jadranskog sjama započeli su svakodnevna okupljanja ispred zgrade Opštine, u znak protesta jer je gradska uprava Planom privremenih objekata za period od 2019.- 2023. „izbrisala“ kioske i tezge na kojima se održavala sajamska manifestacija „Bazar robe široke potrošnje“.

Kako je kazao predsejdnik „ NVO „Bazar“ Božidar Banović više od 40 privrednika i preduzetnika ostaje bez posla.


„Svi objekti na Jadranskom sajmu su postavljeni na privatnom zemljištu i predstavljaju jednu cjelinu. Spremni smo da u saradnji sa nadležnim sekretarijatom i gradskim urbanistom dogovorimo način za estetsko prilagođavanje objekata prostoru, a uvijek smo iskazivali spremnost za saradnju u obostranim interesu.Apelujemo da nadležni još jednom preispitaju svoju odluku, vrate privremene objekte Jadranskog sajma u program kako bi umanjili štetu koja će nastati ako se usvoji predloženi Program privremenih objekata za teritoriju Opštine Budva za period od 2019-2023 godine“, naglasio je Banović.


Okupljanja se nastavljaju i danas

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja