Pišu strategiju razvoja sporta

Gradonačelnik Dragan Krapović donio je juče odluku o pristupanju izradi nacrta Strategije razvoja sporta za za period 2019. - 2023.

Za izradu nacrta zadužen je Sekretarijat za društvene djelatnosti, koji je nadležan za za razvoj i unapređenje sporta. Za kordinatorku radne grupe imenovana je vd sekretara za društvene djelatnosti Ljiljana Pjerotić, koja će posebnim rješenjem imenovati čalknove grupe.


"Radna grupa ima zadatak da u skladu sa Zakonom o sportu Crne Gore, te Strategijom razvoja sporta u Crnoj Gori izradi nacrt opštinske strategijekoja sadrži dugorošne potrebe lokalnog stanovništva, razvojne prioritete u opštini, obaveze i zadatke organa i organizacija koje učestvuju u realizaciji postvaljenih sportsko- razvojnih ciljeva , dinamiku realizacije strategije , plan izgradnje , rekonstrukcije odnosno adaptacije sportskih objekata na teritoriji opštine ", navodi se u odluci u koju su Primorske novine imale uvid.


Budžetom za narednu godinu za sportske klubove na teritoriji Budve predviđeno je izdvajanje od 870 hiljada eura

 

Foto: Adnan Dautović

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti