Drugi dan protesta članove NVO Bazar primio predsjednik Skupštine Budva

Predstavnici Nevladine organizeije “ Bazar”, koja okupljaju 50 zakupaca kioska i tezgi na platoa na Jadranskom sajmu, čiji su privremeni objekti “ izbrisani” novim opštinsim planom, nastavili su juče sa protestima ispred zgrade Opštine. Njih je primio šef parlamenta Đorđije Vujović.

Predsjednik NVO “Bazar” Božidar Banović kazao ej da su Vujovići predočili svoje zajedničke zahjetve i stavove.
„Brisanje svih privremenih lokacija na Jadranskom sajmu predstavlja proizvoljan čin pojedinaca koji postupaju sa pozicije moći (vlasti) ili za sada imaju skrivene namjere. Nije ponuđeno drugo ili bolje rješenje nego je otvoren put za postavljanje „divljih“ objekata. Ukidanje ovih lokacija neće produžiti turističku sezonu,niti će dovesti elitne goste jer za to trebaju bolje organizovane turističke organizacije, bolja infrastruktura, parkinzi..“, kazaoa ej banović.
Prema njegovim riječima predhodnih 40 godina na objekte i aktivnosti Jadranskog sajma nije bilo prigovora, naprotiv ponuda Jadranskog sajma predstavljala je organizovani dio ukupne turističke ponude.
„Predlog programa posebno surovo se obrušio na privatne parcele dalje od javnih površina. Koji interesi motivišu na ovo postupanje. Zašto se ukida pravo na rad učesnicima sajamske manifestacije Bazar robe široke potrošnje koji posluju u skladu sa zakonom. Apelujemo da nadležni još jednom preispitaju svoju odluku , da se objekti Sajma vrate u Program privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019.-2023.g i time umanji šteta koja će nastati u suprotnom“, kazaoa je banović.
Iz NVO „Bazar“ su saopštili da nastavlja sa protestima ispred opštine Budva sa ciljem da upozna širu javnost sa posljedicama radikalnog brisanja privremenih objekata sa privatnog zemljišta, a od nadležnih očekuje da odgovorno i stručno pristupi donošenju novog petogodišnjeg Programa privremenih objekata.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja