"BLISKOST" u Dukley Art Gallery

Dukley European Art Community organizuje u petka u 18 časova izložbu "Bliskost" autorke Gane Krivolapa u Dukley Art Gallery na prvom spratu zgrade Dukley Residenses.

Gana Krivolap je predstavnica ukrajinske umjetničke porodice. Njen otac, slikar Anatolij Krivolap, je jedan od najuspješnijih ukrajinskih slikara, majka, Zinaida Vasina, istoričar umjetnosti, dizajner, slikar-etnograf, autor poznatog dvotomnog djela “Ljetopis ukrajinske nošnje”. U ekskluzivnom intervjuu WoMo Gana je ispričala svoje iskustvo kao majke, govorila o karakternom formiranju njenih sinova, koji su se rodili u internacionalnoj porodici i rastu u multikulturalnoj i multilingvalnoj sredini.
O Gani Krivolap govorilo se još krajem 90ih, kada je ona, još kao student Državne akademije umjetnosti i arhitekture, počela da izlaže svoje slike u Ukrajini i u inostranstvu, dobila je laureat ljetopisnog konkursa u Tagasari (Japan). Danas Ganine izložbe uspješno prolaze u Ukrajini, Gruziji, Njemačkoj, SAD, Švajcarskoj, Turskoj, Holandiju. Njen prijekat, vizuelni prikaz Ukrajine, predstavljen je bio ove godine u Savjetu Evrope u Strazburu (Francuska). Gana pripada Savezu ukrajinskih slikara i član je Udruženja njemaček umjetnosti Syrlin Kunstverein.

O izložbi "Bliskost" -Improvizujući, nevoljno dolazim do artefakata prošlosti. Udaljavajući se od konkretnih istorijskih obrazaca, kreiram svoj ritam koji, prelazeći u obrasce, dopunjuje ih drugačijim smislom i emocionalnim stanjem.
Formiram svoje odvajanje od dodira s prošlošću s istorijskim artefaktami očima savremenog.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja