Crna Gora dobija detektive

Vlada Crne Gore juče je utvrdila Predlog zakona o detektivskoj djelatnosti kojim se prvi put na cjelovit način uređuje ova oblast.

Dokumentom su uređena prava i dužnosti detektiva, precizirani uslovi za izdavanje odobrenja za obavljanje detektivske djelatnosti, kao i uslovi za odgovorno lice u pravnom licu. Uređen je i postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja i situacije u kojima ono može biti oduzeto. Propisana je dužnost prijavljivanja krivičnog djela za koje detektiv sazna u vršenju detektivskog posla. Jedna od ključnih novina predloženog zakona je uvođenje mogućnosti da od dana pristupa Crne Gore Evropskoj uniji detektivske poslove na teritoriji naše zemlje obavljaju detektivi drugih država EU, odnosno ugovornica Ugovora o evropskom ekonomskom prostoru.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja