Print this page

Posjeta Domu za stare u Petrovcu

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) tokom blagih danima od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. januara, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, već tradicionalno su posjetili Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom.


“Posjeta je iskorištena kako bi časnim sestrama uručili donaciju koju čini komplet knjiga jedinog dobitnika Nobelove nagrade sa ovih prostora velikog književnika
i diplomate Iva Andrića koji će koristiti istovremeno pacijentkinje Doma, kao i časne sestre. Knjigama koje donosimo svake godine sigurno se obogaćuje knjižni fond
koji posjeduje Dom, nadajući se da to svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Uz knjige sigurno nije teško otkriti što još ide za predstojeće blage dane. Normalno, to su paketi sa slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijentkinje Doma i časne sestre koje ih čuvaju.
Takođe se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu.
Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila na posjeti,
kao i donijetim darovima. CDPR na ovaj način koristi navedenu prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ustanove koje se bave zdravstvenim ili socijalnim radom, kao što je i Dom za stare u Petrovcu.
Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati raditi, kako u ovoj godini, tako i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla”, saopteno je iz Društva.

PODIJELI