Beplatan prevoz đacima i penzionerima

Učenici budvanskih osnovnih škola "Stefan Mitrov Ljubiša"i Druge osnovne škole, Osnovne muzičke škole, petrovačke "Mirko Srzentić", srednjoškolskog centra "Danilo Kiš", kao i penzioneri imaće ove godine besplatne karte za prevoz u gradskom saobraćaju.

To je odluka gradske uprave koju je aminovao lokalni parlament, a kojom je nastavljen niz pozitivnih incijativa za poboljšanja standarda građana. Nakon što je nova opštinska vlast donijela odluku o besplatnim učenicima za sve učenike osnovnih škola, a potom i naknade za sve novorođene bebe, kako je saopšteno, predložena je i odluka na beplatan prevoz učenika i penzionera sa teritorije opštine Budva.


„Pravo na besplatan prevoz imaju učenici osnovnih i srednje škole i penzioneri, koji imaju prebivalište, odnosno odobreni stalni boravak na teritoriji opštine Budva. Prevozom se smatra putnički javni prevoz u drumskom gradskom i prigradskom saobraćaju na svim linijama prevoznika dodjeljenim po Javnom konkursu“, navodi se u odluci.


Pravo na besplatan prevoz učenici ostvaruju u periodu od 1. septembra do 30. juna, odnosno deset mjeseci za vrijeme špkolske godine, dok penzioneri ostvaruju ovo pravo tokom cijele kalendarske godine.


„ Opština, u skladu sa mogućnostima, učestvuje u obezbjeđivanju uslova i unapređenju djelatnosti koje su od interesa za lokalno stanovništvo - zdravstvena zaštita, obrazovanje, socijalna i dječija zaštita, zapošljavanje ... Imajući u vidu da je Opština Budva u mogućnosti da izdvoji sredstva koja bi na ovaj način uticala na poboljšanje standarda građana, u ovom slučaju učenika i penzionera, predložili smo ovu odluku“, navode iz loklane upracve.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti