Carević danas preuzima rukovodjenje Budvom

Primopredaja dužnosti na mjestu prvog čovjeka Budve, biće danas izvršena, kada će dužnost predsjednika Opštine od Dragana Krapovića preuzeti Marko Bato Carević.

Carević je 5. januara dobio podršku odbornika vladajuće koalicije, a za njega je glasao i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Odbornici opozicije iz redova DPS i SD nijesu prisustvovali skupštinskom zasujedanju. Carević će funkciju obavljati, ukoliko ne dodje do zemljotresa u vladajućoj koaliciji, do septembra 2020, kada će biti održani lokalni izbori.


A pred Carevićem su veliki izazovi i zadaci, od realizacije Plana privremenih objekata i uklanjanja brojnih tezgi i kioska sa šetališta, do naplate novčanih kazni i zaplijene imovine od budvanske kriminalne grupe. Svakako, na lideru budvanskog DF je da nastavi sa konsolidacijom finansijske situacije, kao i realizacije investicionog programa "teškog" 17 miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja