Print this page

Falkenštajner gradi novi bazen u Kraljici

Kompanija Debt Management Project 1 Montenegro, vlasnik bečićkog hotela " The Queen of Montenegro" predala je zahtjev za dobijanje zelenog svjetla za gradnju otvorenog bazena u okviru ovog hotelskog kompleksa. Ovo je jedna u nizu investicija koje su planirane u okviru renoviranja i adaptacije bečićkog hotela.

Renomirani austrijski lanac hotela „Falkensteiner Hotels and Residences“ upravljaće narednu deceniju bečićkim elitnim hotelom . Mađarska OTP grupa , odnonso njena firma “Debt Management Project 1 Montenegro”, koja gazduje hotelskim kompleksom, zaključila je ugovor o zakupu sa Austrijancima, koji su već prošlog ljeta imali probni rad.


“Debt Management Project 1 Montenegro” je firma registrovana za promet nekretnina, a u stopostotnom vlasništvu je OTP faktoringa, mađarske firme koja se bavi naplatom potraživanja Crnogorske komercijalne banke (CKB), preuzela je prije pet godina hotelski kompleks, i od tada ga je izdavala u zakup.


Debt je na aukciji kupio hotel po cijeni od 20,3 miliona, a za pripadajuće zemljište platiula je 155 hiljada , a za pokretnu imovinu 300.000 eura.
Do kupovine je došlo, jer nije vraćen kredit od 42 miliona eura. Hotelom je do tada gazdovala istoimena firma „Queen of Montenegro", čiji je većinski vlasnik bila ruska Korston grupa koja je imala 75 odsto udjela, a preostalih 25 bilo je vlasništvu budvanske agencije “Adriatik ekspres” . Rusi su gazdovali hotelom od 2009. a do aktiviranja hipoteke došlo je jer nijesu poštovali obaveze prema banci. Inače, Korston grupa je te 2009. kupila udio od austrijske kompanije "Springer & Plecer group", koja je sa budvanskom agencijom na tenderu od HTP „Miločer“ kupila 2007. tada oronuli hotel „Panorama“, od kojege je napravljen, višemislionskim ulaganjem, u dogradnju i adaptaciju a jedan od najluksuznijih hotela u Crnoj Gori koji je imao četiri plus zvjezdice.


Protekloih godina banka je izdavala hotel u zakup hgotel budvanskoj kompaniji „Queen of management“, ali ga je nakon tri godine uoči Nove godine 2018. raskinula, iako je ugovor trebao da traje do 2020.


Inače, Falkensteiner Hotels and Residences jedna je od uspjenih evropskih hotelskih kompanija, sa istorijom dugom šest decenija. Danas hotelska grupacija u svom sastavu ima 32 hotela i rezidencija raspoređenih u šest evropskih zemalja, a jedna u lancu hotela prije pet godina otvoren je i u Beogradu.

PODIJELI