Nautički turista dnevno troši 126 eura

"Nautički turizam jedan je od ključnih segmenata hrvatske turističke industrije, a nautičari čine zahvalne goste koji u prosjeku dnevno troše 126 eura, što je gotovo 60% više od prosječnog turista", prenosi portakl poslovni.hr

Od 2012. ta potrošnja narasla je za 26%, govore podaci istraživanja Tomas.

"Spremni su izdvojiti više za kvalitetnu ponudu, a kontinuirani rast ove niše važan je za produljenje sezone", objasnio je predsjednik HGK ŽK Šibenik Ivan Soža. Broj charter plovila u Hrvatskoj narastao je na 4375, a više od pola milijuna nautičkih gostiju ostvarilo je gotovo 3,5 milijuna noćenja.

Marine s više od 17.000 vezova 2017. su uprihodile 855 milijuna kuna. Od toga je 598 milijuna od iznajmljivanja vezova. Na 50. izdanju najvećeg nautičkog sajma u Europi, Boot Düsseldorf, ova rastuća hrvatska turistička niša predstavlja ponudu pred više od 250.000 posjetitelja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti