Za dvije godine naplatili 20 miliona na ime komunalija

Službe za obračun i naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta Opštine Budva tokom prethodne dvije godine naplatila je na ime komunalije čak 20 miliona eura, koje su se direktno slile u opštinsku kasu.

Tokom 2017. naplaćeno na ime naknade 10.883.435 eura, što je činilo 32 odsto od ukupnih prihoda koje je te godine ostvarila Opština. Zaključeno je bilo 138 ugovora, od kojih 41 sa pravnim licima, a 97 sa građanima.

Budžetom za 2017. bilo je planirano da se na ime komunalija ostvari prihod od 8.2 miliona eura, dok je opštinska služba taj iznos premašila za čak 2.6 miliona eura. Od pravnih lica naplaćeno je 7.9 miliona eura, dok je od građana 2.9 miliona eura, i time je naplata premašena za 32 odsto od planiranog. Te godine bilo zaključeno šest ugovora za izgradnju hotela, dok je na ime obeveza iz prethodnog perioda isplaćeno 761.318 hiljada eura
Odlični rezultati ostvareni su i u 2018. tokom koje je Služba naplatila 9.426.564 eura, gotovo dva i po miliona više od planirnaog.Budžetom za 2018. bilo je planirana naplata od sedam milion eura, a ostvareno je za 34 odsto više od projektovanog. Od pravnih lica naplaćeno je 7.4 miliona , a od građana 1.9 miliona eura. Takav priliv novca u opštinsku kasu, činio je petinu od ukupnog. Služba je zaključila ukupno 112 ugovora, od kojih 69 sa pravnim licima, a 43 sa građanima. Prošle godine zaključena su i tri ugovora za izgradnju hotela . Na otplatu obaveza iz prethodnog perioda isplaćeno je 369.823 eura“, kazaoa je Kaluđerović.

 

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja