Print this page

“Zanimljiva matematika” ponedjeljkom u Biblioteci

Od ponedjeljka, 4. februara u Narodnoj biblioteci Budve kreće radionica “Zanimljiva matematika” za učenike nižih i viših razreda osnovne škole.

Radionica pod nazivom „Zanimljiva matematika“ za uzrast od 12 do 15 godina biće održavana ponedjeljkom u terminu od 15 do 17 časova a vodiće je profesorica matematike Mirjana Solujić. Radionice će biti realizovane kroz nekoliko segmenata: istorijat matematike, tangrami, matematički rečnik od A do Z, metrički sistemi, rimski brojevi i matematički kvizovi. Cilj je da se na razumljiv i koristan način uz različite metode rada djeci približi matematika kako bi već naučeno matematičko znanje lakše primijenili prilikom rješavanja različitih matematičkih problema. Kroz sijaset primjera iz svakodnevnog života djeci će biti prezentovan raznovrstan matematički sadržaj sa ciljem da se kod njih razvije matematičko-logičko i kritičko mišljenje.

Radionicu „Zanimljiva matematika“ za uzrast od 9 do 11 godina ponedjeljkom će u terminu od 17 do 19 časova voditi profesorica razredne nastave Maja Vujačić. Učenje matematike kroz različite oblike igre, drugačije edukativne sadržaje nego u osnovnoj školi, doprinosi boljem razumijevanju matematičkih problema, lakšem rješavanju zadataka, razvijanju logičkog mišljenja i prvenstveno kreativnom razvoju dječijih sposobnosti. Radionice će obuhvatati: razne matematičke igre (slagalice, mozgalice, lavirinte...), video prezentacije zanimljivih matematičkih sadržaja, stručno objašnjenje matematičkih problema za niži uzrast učenika osnovne škole, kao i dodatnu edukaciju matematičkih sadržaja u zavisnosti od zahtjeva djece.
Ove radionice, kao i sve ostale koje je inicirala Narodna biblioteka Budve besplatne su za sve polaznike.

PODIJELI