Za uređenje Starog grada i kontakt zone 200 hiljada

Opština Budva ove godine namjerava da za uređenje kontakt zone Starogra grada ove godine utroši gotovo 200 hiljada eura.

To piše u planu javnih nabavki u koji su Primorske novine imale uvid. Osim rekonstrukcije i sanacije ulaznih vrata na Starom gradu što će koštati 25 hiljada eura, o čemu je naš portal već pisao, lokalna uprava je planirala i da izdvoji 20 hiljada eura za čišćenje bedema - pjeskaranjem. Najviše novca i to 150 hiljada eura, biće utrošeno za uređenje plato ispred Staroga grada. Planirano je i uređenje gradskog parka ispred Starogra grada, za šta je predviđeno 14.500 eura.

Opština je Planom javnih predvidjela da za sve ove satvke u prvom kvartalu ove godine raspiše tendere i izabere izvođače radova.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja