Promocija romana Gorana Stojičića – “Slučaj Danil Harms”

U Narodnoj biblioteci Budve, u srijedu, 13. februara sa početkom u 19h biće promovisana nova knjiga Gorana Stojičića, roman “Slučaj Danil Harms” čiji je izdavač Ammonite Books iz Beograda. Sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.

“Slučaj Danil Harms” daleko je od slučajnosti – zapisao je u recenziji romana pisac Đuro Radosavović. “To je precizna priča koja za uporište ima ozbiljnu izmišljotinu. Ako poverujemo u život, neće nam biti dobro, zato nam je lakše da poverujemo u iluzije, u maštu, u književnost, a takav svet Stojičić stvara na veličanstven način, majstorski.


Goran nije u svet naše književnosti ušao kasno već baš kad treba. Kad su čitaoci bili prezasićeni nepotrebnim silovanjem jezika i kad se opet javila potreba za jednostavnošću i lepotom, tad je nastupio on i uneo po parče nade, optimizma, ljubavi i nedostajuće emocije” – bilježi Radosavović.


Goran Stojičić je rođen 21. avgusta 1965. godine u Beogradu. Godine 2016. objavio je svoju prvu knjigu „Besani”, zbirku priča u izdanju izdavačke kuće Ammonite Books. Pisana riječ, muzika i film su sastavni dio njegovog života, te je uz pomoć filmskog narativa, pjesama i ilustracija svoju prvu knjigu „pretvorio” u multimedijalnu. Sada piše za: Gle magazin, RYL magazin (gde je i urednik), Direktnu reč, Fokus vesti. Napisao je recenzije za naslove: „Morena” Aleksandre Cimpl (Ammonite Books), „Snovi za budne” Jelene Ćuslović (Ammonite Books), „Emocija” Luke Karadžuleskog (Čigoja) i „Zagrli sebe i svoj život” Sanje Trifunović Hiblović (Jakšić). „Besani” za sada imaju četiri srpska izdanja, englesko Sleepless (2016. godine, u prevodu Jelene Ćuslović), a od juna 2018. i slovenačko Nespečni, u izdanju Mladinske knjige. U toku je rad na prevodima iste knjige na još nekoliko jezika. Oktobra 2017. Goran Stojičić pokreće Besani Live u klubu Ulica (u Beogradu), gdje kao urednik i moderator razgovara sa gostima iz svijeta kulture i umjetnosti. Učestvovao je na Književnoj koloniji Sićevo 2017, a 2018. bio je učesnik i književne rezidencije Čelobrdo. Od novembra 2017. postaje urednik izdavačke kuće Ammonite Books.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja