Print this page

Sanacija pristaništa Muo

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je prije nekoliko dana počelo sa radovima na sanaciji pristaništa Muo u opštini Kotor. Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

S obzirom na obim neophodnih radova koje je potrebno izvršiti, završetak sanacije očekujemo krajem marta mjeseca.

Za ovaj posao, a prema utvrđenom Radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku opredijeljena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor, nakon čega ulazimo u poslednju fazu realizacije projektata sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru.

Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 01. maja 2019. godine.

Radove izvodi firma „ĐOKIĆ GROUP“ d.o.o. a do sada je izvršena sanacija 4 objekta obalne infrastrukture i to : Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic sve u opštini Herceg Novi, pristaništa – ponte u Stolivu u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

PODIJELI