Marković: Gradite vrtić u Budvi

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković pozdravio je odluku Vlade da obustavi izgradnju vrtića u Baru, te zatražio u ime lokalne uprave da se sredstva utroše za istu namjenu u opštini Budva.

Marković je u pismu premijeru Dušku Markoviću i ministru proscjevet Damiru Šehoviću naveo da Opština Budva već dvije godine bezuspješno Vladi Crne Gore kandiduje projekat izgradnje vrtića u naselju Golubovina u Budvi.
„Kako u proteklom periodu nismo imali razumijevanja od strane Vlade, a činjenica je da je problem prebukiranosti vrtića veliki u opštini Budva, nadam se da će Vlada CG ovaj naš predlog uzeti u razmatranje. Iako smo problem donekle sanirali tokom predhodne godine tako što je opština Budva Ministarstvu prosvjete i JPU „Ljubica V. Jovanović Maše“ donirala 700 kvadrata u TQ Centru čime su djeca dobila novi i adekvatan prostor, problem se može u potpunosti rješiti jedino izgradnjom novog vrtića“, istakao je Marković u pismu.
marković je kazao da je dokumentacija za gradnju vrtića kompletirana, te da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta.
„Logično i prirodno da se novac uloži u opštinu sa primorja, koja se graniči sa Barom, ukoliko već nije moguće to realizovati u Baru. Finansijska situacija u opštini Budva je stabilna i povoljna, pa sam slobodan ponuditi i učešće Opštine u realizaciji projekta. Na kraju, želim da, ukoliko ima spremnosti, naglasim da zakonska procedura može biti vrlo brzo i efikasno zaokružena, tako da Opština sa najvećim natalitetom u Crnoj Gori brzo može riješiti jedan veoma opterećujući problem za sledećih više decenija“, naveo je u pismu Marković.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti