Falcons slijeće na Slovensku plažu

Radovi na izgradnji luksuznog „Falcons -a “, investicije vrijedna 50 miliona eura, prvog hotela sa pet zvjezdica u Budvi, intezivno se izvode. Hotel na samom šetalištu na Slovenskoj obali, ispred gradske Pošte, trebalo bi, kako stoji u građevinskoj dozvoli da bude završen do novembra naredne godine.

Idejni projekat potpisuju professor beogradskog Arhitektonskog fakulteta, akademik Branislav Mitrović i arhitektica Jelena Kuzmanović, a investitori obećavaju da će “Falcons“ biti novi zaštitni znak Budve.


Grube građevinske radove izvodi podgorička kompanija “Bemax“.
Hotel sa pet zvjezdica imaće 20 hiljada bruto građevinske površine i nadzemnih 13 spratova.


Hotel objedinjuje takozvani postament na dva nivoa. U prizemlju će biti veliki broj lokala. Recepcija će biti na prvom niovu, kao i nekoliko restorana, veliki kongresni centar sa tri velike sale, koje mogu da se funkcionalno spajaju sa holom i restoranskim dijelom, u jedinstvenu cjelinu a koja će imati dvije i po hiljade kvadrata reprezentarivnog prostora za organizaciju brojnih dešavanja.

Ono što čini reprezentativnost hotela je njegov centralni hol sa međuholskim prostorom od osam spratova.


Na krovu postamenta nalaziće se tri otvorena bazena. Na postament se nadovezuje korpus od sedam spratova. Na prvom nivou je veliki spa centar
Na taj semospratni korpus nadovezuje se gornji nivo sa pet etaža i zelenim terasama. Korpusi su osmišljeni kao dva obrnuta bumeranga
Hotel će imati oko 250 komfornih soba, koje će imati oko 35 do 40 kvadrata.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti