Porto Montenegro stipendija od 25.000 eura

Porto Montenegro i ove godine podržava školovanje jednog studenta iz Crne Gore na prestižnom američkom koledžu u Hrvatskoj

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro iz Tivta i ove godine objavljuje konkurs za stipendiranje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Tourism Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 EUR pokriva troškove školarine tokom studija, a osim stipendije, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u Porto Montenegru.

Četvrti put za redom, nastavljamo saradnju sa RIT-om, u razvoju mladih kadrova, naših budućih zaposlenih, jer želimo da i na ovaj način ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da steknu znanje na ovom renomiranom koledžu, i da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro, istakao je Danilo Kalezić, Senior PR i Marketing menadžer Porto Montenegra.

Rok za prijavu je 23. mart 2019. godine, a na konkurs za stipendiju Porto Montenegro mogu se prijaviti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četvorogodišnju srednju školu.

Ambasadori, odnosno stipendisti, Porto Montenegra su Jovana Ivanović, Irma Omeragić, Filip Stanišić, a ove godine pridružiće im se i četvrti stipendista – oni nižu, zaista, sjajne rezultate na fakultetu, i opravdali su povjerenje kompanije Adriatic Marinas, ali i svojih profesora na RIT-u.

Iz profesorske perspektive, mogu slobodno reći da su moji utisci o dosadašnjim dobitnicima Porto Montenegro stipendije apsolutno pozitivni. Redom su to mladi ljudi koji su otvoreni za nove ideje i nova iskustva te svojim radom svakodnevno opravdavaju činjenicu da su nosioci stipendije. Osim toga, savršeno su se uklopili u dinamiku rada na RIT Croatia gdje od prvog dana njegujemo akademsku izvrsnost i profesionalnost te razvijamo i održavamo dobre odnose sa poslovnom zajednicom, a odličan primjer za to je upravo ova suradnja sa Porto Montenegro. Porto Montenegro može biti ponosan na njihov izbor stipendista koji će nakon studija definitivno dati vrijedan doprinos za daljnji razvoj turizma u Crnoj Gori, izjavio je dr. Besim Agušaj, voditelj katedre za Hospitality and Tourism Management program na RIT Croatia.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.
U Hrvatskoj je ovaj fakultet prisutan 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: Hospitality and Tourism Management, International Business i Web and Mobile Computing/Information Technology.

Za više informacija o RIT Croatia, i proceduri oko prijave za stipendiju, posjetite web stranicu i linkove: https://www.croatia.rit.edu/porto-montenegro-scholarship-contest-hr i https://www.croatia.rit.edu/application-port-of-montenegro/.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti