Print this page

Goodbye otvoreni šankovi

Otvorenih šankova na Slovenskoj obali ovoga ljeta neće biti, a zakupci popularnih diskoteka „ Trokadero“, „Paris“, „ Ambinete“, „ Rafaelo“, „Maltez“ i “Miami“ moraće najkasnije do kraja marta da uklone konstrukcije i očiste teren.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kategoričan je da umjesto popularnih diskoteka biće trava, a da će u dogovoru sa rukovodstvom Opštine Budva da se pronađe alternativna lokacija, na kojoj bi zakupci mogli da otvore lokale

 


U Programu privremenih objekata za zonu morskog dobra na području opštine Budve za perod 2019. – 2023. koje je sačinilo JP „Morsko dobro“ a aminovalo resorno ministarstvo, na budvanskom šetalištu izbrisan je veliki broj privremenih objekata, među kojima i šest otvorenih šankova. Zakupci su podnijeli incijativu 1+1 da im se odobri da lokali ostanu na šetalištu do kraja oktobra 2020. Po svemu sudeći, to nije naišlo na odobravanje.


Mi svi zajedno smo donijeli odluku da takva vrsta zabave, taj oblik ponude, ne može da bude na tom mjestu. Niko nema ništa protiv takve vrste zabave, jer ona očigledno ima svoju klijentelu, ali ne na tom mjestu. Dakle, imate pored te lokacije hotele, ili se grade hoteli sa pet zvjezdica, i da je krajnje neozbiljno da imamo ispred njih takvu ponudu. Taj sadržaj podržavamo, ali lokaciju , ukoliko bude interesovanja od strane zakupaca , u saradnji sa Opštinom i samim zakupcima da odredimo„ naglasio je Radulović.


Umjesto otvorenih šankova, kako je pojasnio Radulović, na tom mjestu je predviđena za sada zelena površina, odnosno trava.


„ Imamo projekat Lungo mare za Budvu i vrlo brzo ćemo ući u projektovanje. Mislim da Budva zaslužuje jednu ozbiljnu promenadu - od Zavale do „ Avale“ i koja bi trebala da obuhvati dobar dio toga prostora. Jedna ozbiljna zona za šetanje, koja bi „otčepila“ ogromne gužve koje se dešavaju tokom ljeta“, kazao je Radulović


Zakupci su ranije  saopštili da su oni spremni da svoje lokale za ovu sezonu upodobe svim standardima, te da njihovim uklanjenjem država gubi najmanje milion eura prihoda a gotovo 300 ljudi ostaje bez posla.

PODIJELI