Radionice petkom u Crvenoj komuni u Petrovcu

Narodna biblioteka Budve će u Crvenoj komuni svakog petka počev od 8.marta organizovati radionice pod nazivom “Zabavna matematika” koju će voditi profesorica matematike Milica Raičević. Radionice petkom u Petrovcu odvijaće se u dvije grupe: za uzrast od šest do 11 godina u terminu od 13 do 14 časova, a za uzrast od 11 do 15 godina u terminu od 14.15 h do 15.15 časova.

Radionice za mlađi uzrast (od šest do jedanaest godina) biće realizovane kroz nekoliko segmenata a to su: brojevi, geometrijske figure i tijela, metrički sistemi. Svaka od radionica započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih oblasti. Tokom radionica biće korišćene raznorazne igrice, pitalice , zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za taj uzrast. Putem raznih interaktivnih igrica i sadržaja, imaće mogućnost da kroz novi pristup steknu nova znanja i vještine koje će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.


Koristeći se metodama kao u mlađoj grupi, prilagođenim uzrastu i predznanju učesnika, radionice “Zabavna matematika” za uzrast od jedanaeste do petnaeste godine realizovaće se kroz sljedeće segmente: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi , geometrija.
Cilj radionica je razbijanje predrasuda u vezi sa matematikom, pokazati da to nije oblast koju je teško savladati, te osposobljavanje učesnika da samostalno koriste veb alate u cilju istraživanja i tako nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju.
Svim učesnicima radionica bi bila ponuđena mogućnost samoevaluacije pomoću Plickers veb alata, koji je djeci vrlo interesantan.
Radionice u Crvenoj komuni koje organizuje Narodna biblioteka Budve su besplatne za polaznike.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja