Budva predstavljena na sajmu ITB u Berlinu

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja ponudu grada na sajmu turizma ITB u Berlinu u okviru objedinjenog nastupa Crne Gore, kao turističke destinacije, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije.

Na najposjećenijoj internacionalnoj turističkoj berzi predstavlja se i budvanska privreda - hotelske kompanije „Budvanska rivijera“, „Montenegrostars“ i agencije - „Adria DMC“, „Globtour Montenegro“ i „Talas M DMC“ .

Tokom prva dva dana nastupa, posjetioci su pokazali interesovanje za ponudu aktivnog turizma, sa naglaskom na pješački, kamping i ruralni turizam.

Prethodne godine je u Budvi ostvareno preko 170.000 noćenja sa ovog, najznačajnijeg emitivnog tržišta u Evropi, što predstavlja rast od čak 42% u odnosu na 2017. godinu.

Značajan doprinos pozitivnom trendu dolazaka predstavlja i dobra avio dostupnost destinacije, kako putem redovnih linija nacionalne avio kompanije, tako i uvođenjem letova niskobudžetnih avio kompanija.
Najveća njemačka avio kompanja „Lufthansa“ od aprila uvodi ,jednom nedjeljno, linije iz Frakfurta i Minhena za Tivat.


Sajam turizma „ITB“ u Berlinu se održava od 6. do 10. marta i okuplja predstavnike institucija, organizacija i privrede. Očekuje se da će ga i ove godine posjetiti više od 100.000 ljudi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja