Print this page

Promocija knjige “Sa druge strane obloga”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u utorak, 12.marta sa početkom u 20 časova biće predstavljena knjiga “Sa druge strane obloga” autora Bogdana Stevanovića Blogdana. Promocija će biti održana u holu Akademije znanja a učestvuju autor Bogdan Stevanović i moderatorka Stanka Stanojević.

Knjiga „Sa druge strane obloga“ je zbirka priča raspoređenih u dva poglavlja i čita se sa obje strane. Čitalac bira da li će je čitati od početka ili od kraja, jer je kraj zapravo novi početak. Poglavlje Obloge sadrži priče u kojima Blogdan daje portret vremena u kom živimo, suočavajući nas sa svim onim pred čim zatvaramo oči i stežemo srce. Poglavlje Rane sadrži priče u kojima je promijenjena perspektiva pripovijedanja, pa sada priče pričaju ne samo junaci već i predmeti – što posebno doprinosi atmosferičnosti.


Na stranicama ove knjige Bogdan Stevanović nam otkriva da se sa one strane obloga ne nalaze rane, već riječi što liječe.
Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odsjeku za turizmologiju. Poslije osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dvije godine okupio više od 100.000 pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu. Bogdan je TEDx govornik i kolumnista. Autor je i knjige priča Obloge od mastila.

PODIJELI

Tagged under