„Umjetnice“ u Spomen domu „Crvena komuna“

U galeriji „Marko K. Gregović“ u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu otvorena je izložba iz fundusa pod nazivom „Umjetnice“. Na izložbi je predstavljeno 31. umjetničko djelo umjetnica iz zemlje, regiona i svijeta koje su tokom godina izlagale u petrovačkoj galeriji. Izložba je upriličena u duhu tradicionalnog obilježavanje Međunarodnog praznika žena, koji se njeguje u JU Muzeji i galerije Budve. Kustosi izložbe su mr Dragan Mijač Brile i mr Milijana Istijanović.

Izložbu je otvorila gospođa Sanja Vojnić, šefica protokola u Kabinetu Predsjednika Opštine Budva. Prenosimo Vam dio njenog govora sa otvaranja:

„...Pitanje ravnopravnog položaja žena u našem društvu aktuelna je ne puno manje vremena od nastanka ovih djela. To je pitanje obaveza nas kao društva, kao pravne države, ali i lokalne samouprave da činimo sve da učinimo položaj žena boljim a probleme sa kojima se suočavaju u svakodnevnici učinimo vidljivijim i ponudimo pomoć za njihovo rješavanje. Moć umjetnosti je jednako odlučna, njene poruke su, a tome svjedoče platna oko nas, hrabre i jasne i odraz su moći žene da na izazove savremenosti odgovori jedinstvenim i kreativnim izrazom.


Opština Budva, brojem žena u Skupštini, Kabinetu Predsjednika, žena na istaknutim funkcijama ali i uopšte zaposlenih dobar je primjer uspješne borbe za ravnopravnost polova iako na tom putu stoji još mnogo izazova. Umjetnost može tim izazovima da ponudi odgovore. Zadovoljstvo je večeras biti ovdje i čitati poruke sa platna naših umjetnica...“

Izložba će biti otvorena do 8.aprila.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja