Perović: Budvanski radnici zaslužuju veća primanja

“Budva je proteklih godina postala jedan od najznačajnijih ekonomskih centara Crne Gore i već sada je po mnogim parametrima samo Podgorica ispred našeg grada. Tokom prošle godine smo postali i grad sa najvećim brojem zapošljenih poslije Glavnog grada što svakako mora radovati svakog ko je svoju sudbinu vezao za, po mnogima, jedan od najljepših gradova na Jadranu” smatra Jovo Perović, član predsjedništva SDP Budva.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Ono što nas brine je što je prosječna plata koja se isplaćuje u Budvi ispod državnog nivoa i za protekli mjesec iznosi 498 eura, dok je recimo u susjednom Tivtu skoro 700 eura. Ako uzmemo u obzir da su troškovi života, zbog turizma kao osnovne grane privrede, izuzetno visoki postavlja se pitanje koji je najbolji način za rješenje problema niskih plata, jer prosjek od 498 uglavnom “izvlače” zarade koje se mjere hiljadama eura, dok radnica ili radnik u ugostiteljstvu ili trgovini najčešće prima par stotina eura, a osiguran je na minimalnac od 193.

Zbog toga je potreban još znažniji pritisak građana, sindikata, političkih partija, poslodavaca, NVO sektora u drugih društvenih činilaca kako bi se izborili za ono što je nužna potreba hiljada naših sugrađana – povećanje minimalne plate na 250 eura i uvođenje startnog neoporezivog dijela zarade kako bi se rasteretili poslodavci.

Naša Budva ima sve preduslove da postane jedan od gradova u kojem će njeni stanovnici živjeti veoma dobro, biti dobro plaćeni, u kojem će škole i vrtići biti najbolji u Crnoj Gori, a uslovi za biznis razlog dolaska sve većeg broja investitora. Ali moramo voditi računa i o svim vrijednim ljudima koji na svojim leđima nose razvoj grada kako bi i oni bili dio zajedničkog uspjeha, dobro plaćenje i zaštićeni.

SDP će nastaviti sa zalaganjem za povećem minimalne zarade i smanjenjem poreza poslodavcima, a nas u Budvi na to obavezuje i preko 800 potpisa koje su nam našo sugrađani dali pri prikupljanju potpisa koje smo organizovali prije godinu dana.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja