Ostaju li šankovi na šetalištu?

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović pozvaće danas na sastanak predstavnike Opštine Budva, JP Morsko dobro i zakupce kako bi se riješio status šest otvorenih šankova na budvanskom šetalištu.

Ministar je ostao pri stavu da se pomenuti privremeni objekti ne mogu naći u Planu privremenih objekata 2019.- 2023.

“I dalje sam stava da je takva ponuda na tom mjestu krajnje neprimjerena... ali i da to ne znači da ista zbog toga ne treba da postoji, već da joj treba naći adekvatnu lokaciju... “, kazao je ministar juče, ne isključujući mogućnost da se postigne zajednički dogovor da oni ipak ostanu još ovu sezonu. Za to moraju svi da se saglase.

Zakupci šest diskoteka Trokadero, Paris, Miami, Maltez, Ambinete i Rafaelo najavili su 19. marta protest u Budvi, tražeci da im se dozvoli da rade još ovu sezonu. Gradonačelnik Marko Bato Carević kazao je da podržava zakupce u borbi, ali da Opština nema ingerencije za davanje saglasnosti, već Morsko dobro.

 

VEZANO: Goodbye otvoreni šankovi

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja