Print this page

Svečano otvaranje 45. Sajma hrane, 28. Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajma ekologije

Direktor Jadranskog sajam dr Rajko Bujković kazao je da ove godine Sajam prirprema i realizuje sajamske manifestacije u specifičnim uslovima.

„Međutim, tokom naše duge tradicije imali smo sličnih situacija, kojih se danas sjećamo sa posebnom pažnjom, i čini nas hrabrim činjenica da smo uspješno prevazišli brojne izazove. Sigurni smo da će i ovaj izazov, sa strane sajamske organizacije, biti uspješno prevladan.


Ovogodišnje sajamske manifestacije okupile su 86 izlagača. Ono što je za nas posebno značajno je to što veliki broj izlagača dolazi iz inostranstva.
Dakle, naš prioritetni zadatak da očuvamo internaciomalni karakter naših sajamskih manifestacija je u potpunosti zadovoljen.
Direktor Bujković poželio je uspjeh izlagačima, a posjetiocima da ostvare planirane efekte.


Posebno je pozdravio predstavnike stranih ambasada u Crnoj Gori, i predsjednika opštne Budva Marka Bata Carevića, koji je svečano otvorio ove tri sajamske manifestacije riječima:

„Čast mi je da vas pozdravim i u ime Opštine poželim uspješnu realizaciju Sajmova u naredna tri dana.
Raznovrsni program 45. Sajma hrane, 28. Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i 24. Sajma ekologije, kojima prisustvujemo ovdje na Jadranskom sajmu u Budvi, svjedoči o naporima organizatora da predstavieminentne izlagače i njihpvu ponudu u oblastima koje su ključne za provredni život ovoh grada.
Hrana je ključni resurs današnjice, kojem moramo posvetiti posebnu pažnju. Ekologija je garant svakog održivog razvoja. Konačno, turizam je bio i ostao naša razvojna šansa.
Vjerujem da će ovi Sajmovi dopriniijeti boljem razumijevanju ovih važnih domena našeg sveukupnog razvoja i da je naš grad pravo mjesto za ovakav događaj“- kazao je Carević, i sa željom da ovi Sajmovi proteknu uspješno,proglasio manifestaciju otvorenom.

PODIJELI

Tagged under