Print this page

Pogledajte ko su najbolji izlagači na Jadranskom sajmu

U želji da podstakne unapređenje kvaliteta prezentacije, Jadranski sajam dodjeljuje priznanja EXPO TROPHY najuspješnijim izlagačima 45. Sajma hrane 28. Međunarodnog sajma turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajma ekologije

Žiri je ocjenjivao: način prezentacije na štandu, arhitektonsko i dizajnersko rješenje štanda, kvalitet i obim propagandnog materijala, prateće komunikacijske aktivnosti, manifestacije koje učesnik organizuje i obučenost i ponašanje osoblja na štandu. U suštini, posao žirija se svodi na ocjenu kvaliteta i efektivnosti aktivnosti izlagača u cilju promocije proizvoda ili usluga koje nudi.

Žiri je odlučio da oda priznanja sledećim izlagačima:

-NVO EKO CENTAR –Budva

Nevladina organizacija „Eko Centar“ zajedno sa Koka Kola Sistemom, uz finansijsku podršku Koka Kola Fondacije, realizovaće ove godine projekat  „Budva – Grad bez otpada“, sa ciljem da postane drugi takav grad, poslije Soluna, u Grčkoj. Taj projekt je okosnica njihovog nastupa na Sajmu.
U okviru projekta, biće realizovane sljedeće aktivnosti: edukacija djece predškolskog i školskog uzrasta; donacija kanta za odlaganje plastike u okviru  postojećih kontejnerskih mjesta; edukacija građana od vrata do vrata, sa motivacionim flajerima, da je jednostovno i lako razdvojiti plastiku i PET ambalažu i da mrežaste kante za razdvajanje postoje u blizini njihovog mjesta stanovanja; obezbijediće se donacija tzv. „pametnih klupa“ i klupa od reciklirane plastike sa zelenim stablom koje izrasta iz njihovog kućišta. I napokon, planira se otvaranje Interaktivnog centra u kojem će posjetioci na jednom mjestu moći da saznaju na koji način će Budva postati GRAD BEZ OTPADA i kako oni mogu  tome da doprinesu.
Sve u svemu, riječ je o inicijativi koja se čini realnom i dobro osmišljenom i koja ima izglede da doprinese stvarnom poboljšanju sadašnje prakse prikupljanja i reciklaže otpada. Zato ovo priznanje ima za cilj da bude čin podrške i ohrabrenja takvim naporima i stremljenjima.

-JASIN SHPK – Prizren

Riječ je o kompaniji koja je za više od pola stoljeća postojanja prešla put od porodične zanatske firme, do renomiranog proizvođača opreme za ugostiteljstvo, prvenstvo profesionalne kuhinjske opreme.
Njihova prezentacija na Sajmu predstavlja primjer dobro osmišljenog nastupa, u kojem se akcenat stavlja na uvid u kvalitet proizvoda. Ne zanemaruje se ni estetska dimenzija štanda, koji je dizajniran sa mjerom i ukusom, kao ni funkcionalnost koja omogućava posjetiocima da se bez teškoća informišu o obimu i kvalitetu ponude. Tome doprinosi i kvalitetan promotivni materijal i besprekorno osposobljeno osoblje na štandu.
Sve u svemu, riječ je o ozbiljnom izlagaču čiji asortiman proizvoda doprinosi kvalitetu ukupne sajamske ponude i mi želimo da im ovo priznanje, pored ostalog, bude podstrek da i narednih godina budu učesnici Sajma u Budvi.


         Treća nagrada - Bronzana plaketa – dodjeljuje se  izlagaču

AG VEBO DOO– LJUBLJANA

Firma AG VEBO iz Ljubljane spada u red preduzeća koja posluju po principima konkurentnosti na zrelim i razuđenim savremenim tržištima. Bave se prodajom stolica i stolova za firme, recimo ugostiteljske, pri čemu pojedine djelove tih proizvoda, kao što su recimo stone ploče, proizvode sami. Za razliku od brojnih firmi u tranzicionim ekonomijama zemalja u našem regionu, koje se istovremeno bave raznim djelatnostima bez segmentiranja tržišta, AG VEBO je fokusiran na jedan uski tržišni segment, što predstavlja obrazac dosljedne primjene marketing koncepta u savremenim uslovima.
Njihov štand je profesionalno koretno koncipiran i dizajniran. Prostor je iskorišćen racionalno, ali ne škrto i na štetu funkcionalnosti, sve je na svom mjestu i sve odaje sliku ozbiljnog poslovnog subjekta koji zaslužuje povjerenje.


         Druga nagrada – Srebrna plaketa – dodjeljuje se  izlagaču


TEHNO-DOM DOO- ZAGREB

Ovaj izlagač je na kreativan i efektan način riješio problem kako da u prezentaciji svojih proizvoda izbjegne sterotipe i rutinu. Oni prodaju aparate za grijanje koji za gorivo koriste bioetanol, koji su lijepo dizajnirani, funkcionalni i nadasve ekonomični jer omogućavaju uštedu i do 30 odsto u odnosu na druge izvore. Sve te važne atribute svoje ponude Tehno-dom je „upakovao“ u živopisnu i originalnu postavku na štandu, na kojem dominiraju brojni jezičci plamena koji griju, koji sugeriraju prijatnu toplinu doma i uz to uspješno demonstriraju mogućnosti kvalitetnog zagrijavanja prostora.
Sve u svemu, radi se o originalnoj i kreativnoj prezentaciji, koja na efektan način promoviše kvalitete i mogućnosti proizvoda koje nude. A uspješna i efektna prezentacija je jedan od osnovnih kriterijuma za dodjelu priznanja Expo Trophy najuspješnijim izlagačima na Sajmu u Budvi.


    Prva nagrada – EXPO TROPHY 2019. i Zlatna plaketa - dodjeljuje
    se izlagaču

WINTERHALTER GASTRONOM MONTENEGRO DOO -BUDVA


Vinterhalter je firma koju je prije 70 godina osnovao njemački preduzetnik Karl Vinterhalter. Danas je to kompanija sa podružnicama u cijelom svijetu i globalni brend za proizvodnju profesionalnih sistema za pranje posuđa. To ime predstavlja sinonim za inovaciju i garanciju najvišeg kvaliteta rješenja za pranje posuđa u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, objektima zajedničke prehrane i slično.
Njihova prezentacija na ovogodišnjem Sajmu u Budvi je demonstracija brižljivo osmišljenog nastupa koji je utemeljen na želji da se ostvari potpuna očiglednost superiornog kvaliteta proizvoda koji se nude. Oni ne opisuju mogućnosti svojih mašina, već praktično pokazuju kako uprljani tanjiri i čaše na naše oči postaju blistavo čisti poslije pranja u njihovim mašinama, čiji stakleni zidovi omogućavaju vizuelni uvid u cjelokupan proces.
Štand je dovoljno prostran, funkcionalan i do najsitnijih detalja organizovan i dizajniran sa ukusom i stilom. Uz vrhunski promotivni materijal i besprijekorno obučeno osoblje na štandu – to je sasvim dovoljno za prvu nagradu i Zlatnu plaketu Sajma.

PODIJELI

Tagged under