Sastanak Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore sa Poreskom upravom Crne Gore

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u Budvi održan je sastanak predstavnika Poreske uprave Crne Gore i predstavnika Javnog preduzeća. Cilj sastanka bio je postizanje dogovora oko podrške Javnog preduzeća u realizaciji planiranih ciljeva Poreske uprave za vrijeme pripreme i praćenja turističke sezone 2019. godine.


Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša je naglasio da je Poreska uprava pripremila analizu poslednjih pet turističkih sezona, kako bi imali bolju evidenciju stanja pri kontroli za vrijeme ljetnje sezone.
Direktor JP za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić je naveo da je ovo preduzeće na raspolaganju za saradnju sa inspektorima poreske uprave, te da će novine uvedene novim Pravilnikom za uređena i izgrađena kupališta i novine u upravljanju objektima obalne infrastrukture dodatno uvesti red u načinu poslovanja ugostiteljskih objekata i drugih privrednih subjekata koji posluju na crnogorskom primorju.
Jelušić naveo da su od ove godine pooštreni uslovi dostave garancija za zakup (minimum u visini ponuđene cijene) što obezbjeđuje efikasniju naplatu prihoda i da je Javno preduzeće perthodne godine naplatilo 1,2 miliona poreza od zakupa morskog dobra.


Na sastanku su donešeni sledeći zaključi:
- Javno preduzeće će Ugovorom obavezati zakupce da dostave dokaz da su upisani kod nadležnog poreskog orana (Filijale za registraciju i pružanje usluga poreskim obveznicima)
- Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će dostaviti Poreskoj upravi ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta u cilju adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivana plovila;
Prioritet zajedničkog djelovanja jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog, postupanja prema svim poreskim obveznicima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti