Počela RC44 regata

Devet RC44 timova, započeli su globalnu jedriličarsku trku RC44 Porto Montenegro, koja će trajati od 10. do 14. aprila, u akvatorijumu marine Porto Montenegro i Boke Kotorske.

Ovaj jedriličarski spektakl je probudio veliko interesovanje, i za jedriličarske profesionalce, ali i za naše VIP klijente koji uživaju u regati, i koji su aktivni učesnici. S ovim događajem započinjemo ljetnju sezonu i u nautičkom naselju Porto Montenegro, ali i gradu Tivtu, istakao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.
Jedriličarski klub Porto Montenegro i Crna Gora su u ovom trenutku u fokusu jedriličarske javnosti, a ova regata je sjajna prilika za svi gosti Porto Montenegra i lokalci uživo gledaju svjetsku regatu.

Ovo je 13. edicija RC44 Cup-a, regata je od tada, pa do sada, revolucionarna u svijetu jedričičarstva, drugačija, i sačuvala je svoju specifičnosti. Iako su vlasnici ovih jedrilica i takmičari privatno prijatelji, na moru su orjentisani na cilj i pobjedu. Zadovoljstvo je da jedrimo u Crnoj Gori, istakao je Bertrand Favre, menadžer 44Cup.

Regata, koja će se po prvi put održati u Porto Montenegru, biće prva trka u sezoni 2019. u takmičenju RC44Cup, koje obećava da će biti dugo, neizvjesno i zahtjevno. 44Cup se sastoji od pet regata, a završna će se održati u novembru na Majorki.

Sportska pecifikacija jedrilica je takva da je prilagodljiva profesionalcima i amaterima. Svako ima svoju ulogu u adrenalinskoj sportskoj, ali i lifestyle utrci, dodao je Cameron Appleton, iz tima Aqua koja je pet puta već bila pobjednik RC44 Cup-a.

Svaka regata nosi svoj izazov, zavisi od geografskih katakteristika lokacije gdje jedrimo i vjetra, ali kombinacije tima. Taktičari nose jednu od glavnih uloga – iskombinujemo da svako iskoristi svoj maksimum na jedrilici, i ostvari što bolji rezultat, akcenovao je Ed Baird, taktičar na jedrilici Peninsula Petroleum.

Sponzori regate su hotel Regent Porto Montenegro gdje su smješteni svi takmičari i VIP klijenti, Turistička Organizacija Tivat, Riana group i Videoworks

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja