Turistička ponuda Budve predstavljena u Ukrajini

Turistička organizacija opštine Budva je učestvovala na prezentaciji turističke privrede Crne Gore u Kijevu koja je održana 11-12. aprila, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini i turističkom privredom.

Na prezentaciji su, pored predstavnika Vlade i Vrhovne Rade Ukrajine, prisustvovali i predstavnici turističke privrede Ukrajine, najznačajniji turoperatori, turističke agencije, avio kompanije i renomirani ukrajinski mediji.

U okviru prezentacije Crne Gore, održana je i posebna prezentacija Budve, organizovana je i poslovna radionica (workshop) za predstavnike turističke privrede, tokom koje su crnogorske agencije i hoteli održali B2B sastanke sa ukrajinskim turoperatorima, agencijama i avio prevoznicima, u cilju ugovaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku ukrajinskih turista. Održani su takođe sastanci sa predstavnicima Vlade Ukrajine, Vrhovne Rade i organizovan je susret sa predstavnicima Kijevske gradske administracije.

Zvanični podaci govore da u Budvi turisti iz Ukrajine zauzimaju visoko 4. mjesto kada su u pitanju ostvarena noćenja stranih turista tokom 2018. godine. U 2018. godini Budvu je posjetilo 32.144 gosta iz Ukrajine, što je povećanje od 12%, koji su ostvarili 312.509 noćenja ili 18% više u odnosu na 2017. godinu. Kada se navedeni podaci uporede sa podacima u ukupnoj posjeti ukrajinskih turista u Crnoj Gori, kojih je bilo 90.000, evidentno je da je više od polovine dolazaka ostvareno u Budvi, kao i više od 2/3 noćenja.

Promociji turističke ponude Crne Gore u Kijevu, pored predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO CG i lokalnih turističkih organizacija Budve i Bara, prisustvovali su i predstavnici turističke privrede Crne Gore: “Luka Bar”, „Montenegro tourist service“, „Korali“, „La Perla Hotel & Villas“ i „Next travel“, kao i predstavnici turističke privrede Budve: “Beppler & Jacobson“, „Falkensteiner“, „R-tours Montenegro“, „Talas M“ i „Prometheus travel“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti