Izvidjači Budve domaćini izvidjačke lige

Izvidjački odred “Budva” bio je domaćin prvom kolu Izviđačke lige, koje je proteklog vikenda održano u Sutomoru. Više od dvije stotine članova Saveza izviđača Crne Gore tokom tri dana takmičenja, koje se odvijalo pod sloganom “Čuvajmo šume”, pokazali su svoje znanje iz čvorologije, ekologije, pakovanja ranca, sakrivanja poruke kurira, djelova uniforme i pripreme obroka, a potom su položili izviđački zavjet i dobili svoju prvu maramu.

Prema riječima starješine budvanskog izvidjačkog odreda, Nikole Pavićevića, mapirali su više od deset divljih deponija smeća koje na različite načine ugrožavaju okolinu. Izvidjači su ovim apelovalinana nesavjesne pojedince, ali i na sve nadležne institucije, da se riješi problem odlaganja otpada na mjestima koja za to nijesu predvidjenana- problem koji je prisutan u svim crnogorskim opštinama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja