Print this page

Dan Planete Zemlje - Herceg Novi, Bar i Ulcinj 2019

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je danas nastavilo sa obilježavanjem međunardonog Dana Planete Zemlje, i to akcijama u opštinama Herceg Novi, Bar i Ulicnj.


U Herceg Novom, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca“, realizovana je akcija "Djeca u krilu Planete", u okviru koje je očišćena dječija plaža i plaža prilagođena licima sa invaliditetom ispred prve faze instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu. U skolpu ove akcije organizovan je i maskenbal, u okviru kojeg su djeca na kreativan način prenijela poruke o značaju očuvanja Planete Zemlje.


Na području opštine Bar, u saradnji sa Izviđačkim odredom “24. novembar”, održana je akcija uklanjanja otpada sa gradske plaže na potezu od gradske marine do ušća rijeke Željeznice u more. Paralelno sa akcijom čišćenja, posađeno je i nekoliko stabala raznog drveća na mjestima na kojima su ista stradala u nevremenu.
U opštini Ulcinj, u saradnji sa NVO “RDA UBA” organizovana je akcija čišćenja zaleđa kupališta na Velikoj plaži na lokaciji od kupališta "CABO" do kupališta "HAVANA". Tom prilikom sakupljena je velika količina otpada koji je odvezen na deponiju. Istog dana, u Ulcinju, službnici Javnog preduzeća su se pridružili akciji čišćenja Velike plaže koju su organizovali Karisma Hotels Adriatic Montenegro, RLC Montenegro i lokalna nevladina organizacija iz Ulcinja - NVO Ecovita.


U ovim akcijama učestvovao je veliki broj djece iz obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i predstavnici lokalnih institucija, preduzeća i organizacija.
Obilježavanje Dana Planete Zemlje nastaviće se i u narednim danima i to, sjutra, 23. aprila aktivnostima u Budvi, i 24. Aprila, realizacijom akcije na obali Opštine Tivat.

PODIJELI