Regionalne muzičke zvijezde, festivali plesa i karnevalske povorke najavljuju budvansko ljeto bogato lijepim događajima

Konferencijom za novinare u hotelu „Budva“ danas je najavljena sedmodnevna manifestacija „Karnevalske majske večeri“ koja će se u najprestižnijem turističkom centru Crne Gore održati od 29. aprila do 5. maja.

„Budvanski karneval je za ovih 17. godina postao prepoznatljiv brend Budve i nezaobilazna tačka na evropskoj mapi karnevala. Kvalitetom organizacije, brojem karnevalskih grupa, muzičko-zabavnim programom organizatori, Turistička organizacija Budve i NVO Festađuni, postavili su standard koji iz godine u godinu podižu na višu ljestvicu. Opština Budva je na ovaj kulturno-zabavni projekat istinski ponosna.” istakao je Marko Bato Carević, predsjednik Opštine Budva, obraćajući se prisutnim predstavnicima medija.

“Potrudili smo se da organizujemo tematski raznovrstan program, koji bi u 7 dana trajanja trebalo da objedini različite ukuse i muzičke pravce, a opet da sve vrijeme instistira na kvalitetu i visokim standardima koji treba da privuku što veći broj posjetilaca u naš grad, što i jeste cilj svih događaja u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.“ rekao je Vukoslav Rucović, pomoćnik direktora TOB-a.

Rucović je najavio da će program “Karnevalskih majskih večeri” početi u ponedjeljak, 20. aprila u 21 sat, takmičenjem rok bendova na glavnoj bini ispred Starog grada, a završiti u nedjelju 5. maja dječijom karnevalskom povorkom. Tokom sedam dana, održavaće se defile bajkera, mali festival folklora, plesne večeri, karnevalske povorke. Koncerti regionalnih muzičkih zvijezda: YU grupe (30. aprila), Sanje Ilić i Balkanike (1. maja) i Jelene Rozge (2. maja) počinjaće u 22 sata. Dnevni koncert 1. maja će održati Gradska muzika Budve, a u večernjim satima će nastupiti i bend “The Grupa” i “Pjevačko društvo Grbalj”.

“17. međunarodni budvanski karneval ove godine će okupiti 65 grupa iz 17 zemalja – Italije, Austrije, Španije, Albanije, Turske, Poljske, Češke, Bugarske, Litvanije, Rusije, Ukrajine, Kube, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore,preko 2.000 maskiranih učesnika ”, istakla je Marija Pjerotić, predsjednica NVO “Feštađuni” i dodala da je najoriginalniji događaj ove manifestacije – abrum, dan kada Feštađuni pozivaju svoje sugrađane i mnogobrojne turiste na Karneval. Građani Starog grada i okoline i brojni ugostitelji iznesu tada ispred svojih domova i objekata budvanske specijalitete da ugoste vesele karnevaliste, a prema riječima predsjednice NVO “Feštađuni” stav FECC - a (Međunarodne asocijacije karnevalskih gradova) je da je ovaj događaj prevazišao čak i sami Karneval.

Velika karnevalska povorka krenuće u subotu 4. maja u 19 i 30 ispred kafea “City” do glavne bine, a voditelji će biti “The books of knjige”, popularni Buksovci. Dječija karnevalska povorka krenuće u nedjelju, 5. maja u 16 i 30 ispred centralnog vrtića, a nakon predstavljanja 35 grupa na trgu će se održati maskenbal. Voditelji će biti Katarina Radulović i Petar Bulatović, superfinalisti “Pinkovih zvezdica”.

Marko Vujović, predsjednik Kulturnog centra “Stara Budva” rekao je da će etno veče, planirano za srijedu, 1. maj početi svečanim defileom folklornih društava od kafea “City” u 19 i 30, nakon čega će se na glavnoj bini predstaviti tri društva iz Crne Gore, dva iz Bosne i Hercegovine, po jedno društvo iz Srbije, Makedonije, Kosova i Turske. Doživljaj će upotpuniti koncert renomiranog folklornog društva iz Burse (Turska).

Viviene Zec, koordinatorka večeri zumbe i salse najavila je dobru zabavu 2. i 3. maja i pozvala sve budvanske goste da zaplešu ispred drevnih zidina.

Program se neće odvijati samo na glavnom trgu, od 2. do 5. maja predviđeni su zanimljivi večernji program na platou između crkava i na Trgu palmi.

Organizator sedmodevne manifestacije je Turistička organizacija opštine Budva, uz saradnju lokalne samouprave i NVO “Feštadjuni”.

Medijski sponzori su Mediteran reklame, Radio televizija Budva, TV 777, Radio Kotor i Radio Danilovgrad, a promotivnoj kampanjji u regionu su se, tokom poslednjih mjeseci, pridružili mnogobrojni budvanski hotelijeri koji su najsrećnije dobitnike nagradili specijalnim prazničnim aranžmanima u svojim objektima.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti