Ne snima se samo šta se radi u kancelarijama i toaletima

Šta zaposleni u Opštini rade u svojim kancelarijama, neće biti snimano video kamerama, već će se pod video nadzorom naći, hol u prizemlju, stepenice, kao i zajednički nekancelarijski porostori u prizemlju i na prvom spratu zgrade lokalne samouprave. To je propisano Procedurom o načinu sprovođenja video nadzora, koju je donio predsjednik Opštine Marko Bato Carević.

„ Procedura podrazumijeva nadzor nad službenim parkingom, prizemljem zgrade – ulaz i zajednički nekancelarijski prostor prema Građanskom birou, prvi sprat- stepenice i zajednički nekancelarijski prostor i vanjski prostor neposredno uz zgradu Opštine“, navodi se u dokumentu.


Video nadzor, kako je strogo podvučeno, nije dozvoljen u unutrašnjosti kancelarijskog prostora i sanitarnom prostoru.


„ Automatsko praćenje kretanja zaposlenog nije dozvoljeno, osim u situcaiji kada se svrha video nadzora ne može uspješno postići nadziranjem samo jednog mjesta. Tajni video nadzor nije dozvoljen“, navedeno je proceduri.


Opština je dužna da na vidnom mjestu istakne obavještenje da je prostor zgrade pod video nadzorom i sve kamere i monitori moraju na snimcima imati podatke o dartumu vremenu i broju kamere.


„ Ova procedura se primjenjuje na sva imenovana , izabrana, postvaljena i zaposlene lica, honorarno angažovana i lica koaj rade na održavanju higijene i fizičkom obezbjeđenju zgrade Opštine .Video nadzor služi za posmatranje uživo ili posmatranje snimljenog materijala , a služi za povećanje bezbjednosti lica i imovine Opštine , i kao pomoć za poboljšanje primjene Etičkog kodeksa, kao i Pravilnika o unutrašnjem redu organa lokalne uprave Opštkine Budva.“, propisano je ovom procedurom.
Ovlašćeno lice, kako je navedeno, može koristiti video materijal prikupljen nadzorm da pokrene disciplinski postupak protiv zaposlenog ili ga opomene na nedestatke koji su uočeni u radu.
Video zapisi će se skladištiti, i čuvati u izvornom obliku najmanje 60 dana, a u slučajevima postojanje krivičnog ili prekršajnog djela oni će se puvati i duži period, a potom svi brisati.
Aktom o sistematizaciji radnih mjesta Sekretarijata za lokalnu samoupravu utvrdiće se koji će to zaposleni imati pravo d aupravljaju video nadzorom i rukuju snimljenim materijalom.
A strogo će biti zabranjeno svaka zloupotreba vidoe nadzora od toga da neovlašćeno lice upravlja video nadzor do toga ako se snimljenom materijalu pristupa bez odobrenja sekretara za lokalnu samoupravu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja