Tokom karnevalskih večeri u Budvi boravilo 27% turista više nego prošle godine

Kraj aprila i početak maja u Budvi su obilježile “Karnevalske majske večeri”, drugi put organizovane od strane Turističke organizacije opštine Budva, uz podršku lokalne samouprave i nevladine organizacije “Feštađuni”.
Prema podacima turističke organizacije tokom protekle sedmice u Budvi je boravilo oko 17000 turista, što je za 27% više u odnosu na prošlu godinu. Više od 95% je inostranih.


Manifestacija, konceptualno i muzički raznovrsna, počela je takmičenjem rok bendova u kojem je prvo mjesto osvojila nikšićka grupa “Štrajk mozga”, defileom bajkera i koncertom “Yu grupe”, a već naredne večeri je uslijedio festival folklora, nastup pjevačkog društva “Grbalj” i koncert “Sanje Ilić i Balkanike”.


U nešto drugačije, egzotičnije ritmove i melodije uvela nas je noć zumbe i salse koja je zaokružena koncertom regionalne pop zvijezde Jelene Rozge.


Poslednja dva dana manifestacije bila su u duhu karnevalskih svečanosti, a kruna šestodnevnih dešavanja u Budvi svakako je bio XVII međunarodni budvanski karneval koji je okupio više od 2000 učesnika iz 17 zemalja svijeta. Više od 70 karnevalskih grupa na originalan način su najavili članovi alternativne organizacije “The books of knjige”:


Dječiji karneval je, na žalost, otkazan zbog loših vremenskih uslova, ali će trud uložen u kreiranje maski najmlađih crnogorskih vrtićana i učenika biti nagrađen organizacijom maskenbala na otvorenom, čim nam dođu sunčani dani, najavljuju iz Turističke organizacije opštine Budva.
U bogatom muzičko-zabavnom programu učestvovala je i Gradska muzika Budve, “The Grupa”, bend “Salsa Y Punto”, kao i lokalni DJ-evi i hip-hop sastavi.
Organizatori ne kriju zadovoljstvo održanom manifestacijom, koja je, uprskos kiši i lošem vremenu, uspjela da sve vrijeme zadrži kvalitet i privuče na budvanski trg goste željne dobre zabave i raznovrsnih programa.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja